Relikvijar s moćima svetog Josemaria Escrive utemeljitelja Opusa Dei

TRI DEVETNICE SVETOM JOSEMARIJI ESCRIVI

Posljednjeg dana mjeseca svibnja župljani župe sv. Martina biskupa Karlovac – Hrnetić misom u 18 sati započeli su prvu od tri devetnice koje će u lipnju izmoliti znamenitom svecu sv. Josemariji Escrivi utemeljitelju Opusa Dei, čije su relikvije svoj hrvatski dom pronašle upravo u ovoj župi.

Devetnicu za posao po kojoj je ovaj svetac u Hrvatskoj najpoznatiji započeo je predvodeći misno slavlje dekan karlovačkog dekanata preč. Dražen Karačić, a uz njega su bili i preč. Ivan Troha, svećenik u miru te župnik don Filip Pavlović. 

Preč. Dražen Karačić blagoslivlja vjernike moćima sv. Josemarije

BLAGDAN SVETOG JOSEMARIJE U GRADU SVETOG JOSIPA

“Grad Karlovac je u svetom Josemariji dobio svoga suzaštitnika”, istaknuo je župnik don Filip, “naime, ništa nije slučajno pa ni činjenica da su relikvije sv. Josemarije stigle u Hrvatsku baš u grad sv. Josipa – Karlovac. Njemu je sveti Josemaria bio odan u pobožnosti cijeloga svoga života, zato vjerujem da će prisutnost relikvija sv. Josemarije još više zbližiti našu župu Hrnetić s našim Nacionalnim svetištem te da će ga vjernici grada Karlovca prihvatiti utječući mu se u zagovor za posao, za obitelj i za zdravlje.”

Kako je rekao don Filip, upravo je sv. Josemaria Escriva gledao na rad kao na sredstvo posvećivanja.

“Pozivam sve koji budu prolazili Karlovcem da prođu i Hrnetićem i pomole se sv. Josemariji Escrivi.”

Duhovni program “Tri devetnice sv. Josemariji” održava se svakog dana od 31. svibnja do 25. lipnja u novoj crkvi Hrvatskih mučenika u Hrnetiću, središnji dio programa je misa u 18 sati te čašćenje relikvija nakon svete mise. Osim devetnice za posao, vjernici će moći sudjelovati na devetnici za obitelj koja počinje 9. lipnja u 18 sati, te devetnici za zdravlje koja započinje 17. lipnja u 18 sati. 

Blagdan svetog Josemarije prvi put će se u Karlovcu svečano proslaviti 26. lipnja u 10:30 u Novoj crkvi u Hrnetiću. Do tada se nadamo da će završiti radovi na uređenju predvorja crkve gdje će relikvije biti trajno pohranjene i dostupne za pobožnost vjernicima.